Jídlo+recept
Oblíbené jídlo Dana a recept na něj:
"Pečené boloňské noky"........neboli "GNOCCHI BOLOGNESE"
GNOCCHI BOLOGNESE
Suroviny:
1x balíček 20 g čerstvé bazalky
1x krabička 500g čerstvých noků
1x tuba 300g boloňské omáčky(šťávy)
1x tuba 300g omáčky čtyř druhů sýra
75 g strouhané mozzarelly
Dvě polevkové lžíce čerstvého krájeného Parmigiano Reggiano(asi Parmezán),celý muškátový oříšek,sůl a čerstvě mletý černý pepř!!!
Dále:
1)Budete také potřebovat středně velký plech(ve tvaru obdelníku) v rozměrech:20x15x4cm
Postup ve zkratce
2)Nejdříve musíte předehřát troubu na 180 stupňů celsia.
3)Nakrájíte na drobno bazalku a uvaříte vodu pro noky.
4)Do horké vody dáte vařit noky a přidáte sůl.
5)Vaříte asi 3minuty a poté vyndejte.
6)1/2 boloňské omáčky a 1/2 sýrové omáčky smíchejte(základ na plechu)
7)Přidejte noky se solí a pepřem.
8)Přidejte bazalku, 1/2 mozzarelly, zbytek boloňské omáčky a sýrové omáčky.
9)Vrch tvoří 1/2(další polovina) mozzarelly, nastruhaný muškát,oříšek a nakonec (nasekané-nastrouhané) Parmigiano Reggiano.
10)Pečte 30-35minut, dokud vrch není vypečený, hnědý s "bublinkami".
11)Vyndejte, nechte pekáč "usadit se"(do 10minut).
12)Pak každou porci ozdobte malou bazalkou!
*Dobrou přílohou může být i zelený salát*.
Zdroj: http://mamlasek.blog.cz
Jídlo
(Torgi, 27. 12. 2006 13:36)